Menu

Moje sladké výrobky připravuji tradičním způsobem podle prověřených a často velmi starých receptů. Neusnadňuji si práci pečením z hotových směsí či polotovarů. Velký důraz kladu na výběr kvalitních surovin – nepoužívám ztužené tuky ani rostlinné šlehačky nebo stabilizátory prodlužující trvanlivost. Vyrábím z českého másla a smetany, výběrové mouky, kvalitního holandského kakaa či belgické čokolády. Potahované dorty dokončuji cukrovou potahovací hmotou White Icing. Figurky na dorty jsou podle složitosti detailů vyrobeny z mandlového marcipánu nebo z modelovací hmoty s obsahem kakaového másla, stejně jako i cukrové květiny.

Protože dort musí nejen skvěle vypadat, ale i neodolatelně chutnat, vyrábím je na konkrétní objednávku vždy nejkratší možnou dobu před dodáním.

Vanilkový dort s krémem cream cheese

Svou chutí připomíná cheescake a je to odlehčená verze tradičního vanilkového máslového krému. Je nadýchaný a jemný, není přeslazený. Je neodolatelný v kombinaci s čerstvými jahodami (nebo mimo sezónu s mandarinkami).  Krém cream cheese je možné nahradit sladší variantou s mascarpone.

Babiččina klasika 

Světlý korpus s tradičním máslovým krémem – zde není třeba hledat nic složitého: jen kvalitní suroviny spojené dohromady. V letní sezóně ho výborně doplňuje jakékoliv bobulové ovoce – jahody, borůvky, maliny nebo rybíz.  Mimo sezónu pod krém používám domácí rybízovou nebo jinou výraznější marmeládu.

 

Extra tmavý kakaový dort s limetovým krémem

Chuť výrazného vláčného korpusu z tmavého kakaa výborně ladí s osvěžujícím tónem limety. Po rozkrojení příjemně překvapí i barevně, sytě žlutý krém kontrastující s temně hnědým těstem. Je pro opravdové milovníky méně sladkých dortů.

Ořechovo-čokoládový dort s ganache

Vůně a chuť pražených lískových ořechů a sekané čokolády v poctivém a kaloricky vydatnějším těstě. Dokonale ho doladí ganache, smetana svařená s tmavou belgickou čokoládou provoněnou vanilkou.

Ořechovo-skořicový dort s mascarpone

Pro skutečné milovníky ořechů. Základem je ořechový korpus okořeněný skořicí a ořechovo-smetanový krém. Ideální pro podzimní sychravé dny.

Karotkovo-mandlový dort s krémem cream cheese  ( i v bezlepkové verzi)

Vláčný a krásně vlhký mandlový dort se dokonale propojí s lehkou náplní s chutí a vůní vanilky.

Čokoládový dort s karamelovým krémem (případně slaným karamelovým krémem)

Vláčný čokoládový dort s máslovým karamelovým krémem, který výborně doplňují banány.

Jemně kakaový dort s cream cheese náplní a višněmi

Skvělá, nepříliš sladká obměna lehkého dortu s osvěžujícími višněmi.

Kontakt

Kateřina Holubářová

dort@designdort.cz
+420 603 478 695

Adresa

Zaječice 101
251 67 Pyšely
IČ 03047865